Ett foto i timmen, Åker till Stockholm själv

Idag är allt fotat med min mobilkamera, så bilderna är inte av någon bra kvaltiet. Men när jag nu skulle vara på resande fot hela dagen så orkade jag inte släpa på en kamera. Bestämde i veckan att jag skulle åka själv till Stockholm och få strosa runt i egen takt och kolla på det jag ville i lugn och ro. Så så fick det bli.

468332-45

8.00 Har nyligen klivit upp ur sängen. Fixar håret med min absoluta måste pryl. Trodde inte att jag skulle vilja ha en men efter senaste frisörbesöket så var jag fast. Skulle först bara ta den på helgen men... nu är den ett måste varje dag. Hur klarade jag mig förut??


468332-44

9.00 står jag och väntar på bussen. Den kommer aldeles straxt.

468332-43

10.00 sitter jag på bussen och läser i en bok jag fick i julklapp. Den är härlig att läsa. Tack Johanna!

468332-39

11.00 Kliver jag upp ur Tunnelbanan och rätt in på Åhlens.

468332-42

12.00 Så här dags har jag hunnit med många affärer. Står nu på Indiska och kollar lite.

468332-41

13.00 Står jag inne på Designtorget. Hittar tändsticksaskar med Ernst på. Och på baksidan står små citat av honom. Det blev mycket suddigt här men det står "Ibland önskar man ju att det var någon som stoppade mig". Det kunde jag önska om mig själv ibland med.

468332-40

14.00 Hittar jag så äntligen ett ställe att sitta på. Allt är överfullt men på Åhlens hittade jag ett ställe bredvid rulltrappan. Inte det roliagste stället men... jag fick något i mig i alla fall.

468332-38

15.00 Är på Hemköp och handlar lite mellis till hemfärden. Passar på att köpa bananfodral med. 2 st för 15 kr om man köpte bananer. Då var jag bara tvungen att ha men nu undrar jag lite varför och vart ska jag lägga dem?

468332-37

16.00 Sitter på bussen och tar lite mellis. Valnötter och favorit juicen. Bananerna lät jag bli.

468332-36

17.00 Sitter fortfarande på bussen och det är bara skog skog skog vart än man ser. Men här kom det visst ett litet hus också.

468332-35

18.00 Äntligen hemma igen. Familjen sitter och tittar på Kalle och chokladfabriken och jag kommer in mitt i handlingen.

468332-34

19.00 Sätter mig ner vid datorn och uppdaterar mig på vad Viktsnacks-kompisarna har pysslat med hela dagen.

Resterande bilder kommer upp under morgondagen.

Farlig sida, känsliga varnas!

Foto: Jack Veeke, jack.veeke@telia.com

www.dagensmuffin.se Börja inte titta där säger jag bara. Vad sägs om dessa dumle-muffin? Varför, varför, varför gick jag in där nu? Nu när jag för sjuhundraåttionionde gången börjar ta tag i vikten igen.

Nedräkningen har börjat

Det är inte så lång tid kvar tills jag börjar mitt nya jobb. Jag längtar massor! Det ska bli skönt med ett miljöombyte. Jag hoppas och tror att det här är det bästa val jag gjort på många år.



Jakten på en bra tidning.

Jag är less på dem tidningar jag brukar köpa. Nu senast var det Topp Hälsa... men det står ju bara samma samma i den. Innan det amelia.... men den känns lite larvig, 20 sätt att bota vad det nu är känns inte kul.

Så i helgen testade jag Femina.



Men *suck* ok det är kul att se lite snygga kläder men inte sida efter sida följt av en halv tidning med reklam.

Jag vill ha en tiding som har:
* Mode för en inte allt för tjock plånbok men som ibland visar det där lilla extra.
* Lite frisyr och lite smink
* Intressanta reportage om vad det nu kan vara
* Lite matlagning
* Lite snygga saker
* Må-bra-i-själen-och-kroppen-tips
* Inte så fruktansvärt Stockholmsinriktat
* Riktar sig till mig, 35 år, ladsortsbo, med två barn, en man, ett hus, två bilar - ok en och en halv, nytt jobb osv.
* Inte för mycket reklam, inte halva tidnignen i alla fall.
* Inte en massa skvaller även om liiite kan vara kul.

Ja ja säger du det finns ju i alla tidnignar och det gör det kanske. Men... allas, Hemetsjournal och dylika tidingar går bort helt, dem gillar jag inte dem är för tantiga. Amelia känns lite för... ja... jag har vuxit ur den känns det som, men inte vuxit in i Tara (eller har jag det? Har inte testat men vill inte köpa en tiding för 40+ jag är inte där än).

Tips mottages tacksamt!


Lycka till att sätta upp denna lampa

För att slå ihjäl lite tid i dag så kollar jag på www.tjuvlyssnat.se och jag var bara tvungen att låna en kul bild från dem. Det är ju så fruktansvärt dåligt skrivet att man inte ens kan gissa sig till vad som ska göras.


Översättning av monteringsanvisning för en taklampa. Försiktigheten: Den lysande kropp är mycket het!

Photoshop är super kul

Fick för en tid sedan en länk av min syster. Den gick till www.bildbehandla.se och det är verkligen en kanon bra sida. Nu har de börjat med att lägga upp videofilmer på hur man göra med de olika verktygen. Börjar jag titta där kan jag sitta bra länge vid datorn. Ikväll gjorde jag ett kort gammlat. Ok kanske inte kanterna blev så där jätte bra, men övning ger färdighet. Så här blev dagens övning.

468332-31

Jag försökte göra ett lomo-kort med. Men det var lite för många steg för att det skulle fastna i mitt huvud ikväll. Men Påsken är lång så jag ger mig säkert på det igen.

Fick se ett kul test

Malou skrev om ett kul bok test och jag var bara tvungen att testa och så här blev mitt resultat. Testa gärna själv. Det var en del frågor men roligt och annorlunda test.



Så har jag gjort Globen

Det är helt underbart kul att vara på plast i globen när Melodifestivalen är. Älskar kännslan. Nu hade vi super otur med platserna. Vi satt precis till vänster om scenen och vår sikt skymdes av några ljusramper och kulliser. Då svider det lite i plånboken och jag svär över att det inte är rabbat på så dåliga platser. Så här såg vi:

468332-30

Men jag är hel nöjd med kvällen. Super glad att det inte gick som jag befarat med Christer Sjögren. Och att Charlotte vann - gjorde mig ingenting. Men BWO fick mest med sjungning. Man hörde hur alla tog i och sjöng med i den låten - det var härligt.

Nu börjar så laddningen inför den utländska finalen. Och för er som är nyfikna på bidragen så finns en super bra sida här. http://www.phpbbserver.com/boumbanaboom/viewtopic.php?t=2089&mforum=boumbanaboom . Jag hade först tänkt att lägga upp alla låtar här själv. Men... varför lägga ner så mycket jobb på något som redan finns? Än har jag bara hunnit med första deltävlingen, och inget är bra *deppar lite*.

Något jag gillar

är dessa härliga saker gjorda av Anne Taintor. Alla är inte lika roliga men många är hur härliga som hellst. Skulle vilja ha en hel del där... men...känns ju inte helt rätt att slänga ut pengar på det bara för att det är kul. Även om dem skulle pigga upp min vardag.



Idag är jag upprörd!

Herregud får man göra precis som man vill?

Fick nästan andnöd när jag satt på bussen i morse och läste i Metro att det nu dragit igång en kampanj på nätet av Gert Fylking. En kampanj som går ut på att få Christer till Bellgrad! Snälla gör inte så här mot mig! Man kan bara inte göra så här!

Men det blir väl som jag sa från början. Han kan säkert gå hela vägen i Sverige, bara för att.

Så idag är jag super arg och upprörd på Gert.

468332-29
Okej! Nu är jag ännu mer upprörd. Kollade på sidan som jag inte tänker länka till. Där Gert berättar varför vi ska rösta på Christer. Jo för att tack vare Christer har många barn blivit till ute i landsbygde, tack vare honom har vi en landsbyggd. Och det är nu dags att landsbygde flyttar till Belgrad. Vad har Christer gjort för dig? Och vad kan du göra för Christer.

Ok om man tycker att låten verkligen ÄR bra och vill att han ska vinna. Men inte ska han vinna för det han tidgiare gjort.! Det är ju sanslöst! ÅÅÅÅÅÅÅ!! Önskar så att jag hade flera miljoner över så jag kunde rösta på min favorit - vem det nu är...

Så snälla alla RÖSTA nu på lördag! RÖSTA! Inte på Christer då men på något annat! Jag bönar och ber på mina bara knän!

Ett foto i timmen idag

Jag har idag tagit ett foto i timmen av min dag. Lite ovanligt att bara få med en enda människa.

468332-13

5.15 börjar min dag. Här har jag precis varit en sväng på toa och fått på mig kläderna. Så full fart med allt det andra som måste hinnas med innan jag åker.

468332-14

6.00 sätter jag mig i bilen idag. Brukar åka buss men idag måste jag vara hemma tidigt och då fugnerar inte bussen. Det visar sig sedan att det var helt fel drag att ta bilen enligt vissa. Alltid kan folk reta sig på något.

468332-25

7.30 Framme på jobbet och bjuder på en hemsk bonusbild. Ville ju lyssna på Melodifestivals skivan i mobilen, men hittar inte lurarna. Får då hälla ut allt från väskan för att hitta dem på botten. Hur ser det ut i din handväska?

468332-15

7.00 Äter frukost samtidigt som jag jobbar. Har här varit igång i 30 minuter redan.

468332-16

8.00 De andra har anlänt till jobbet. För en stund sedan. Här är mitt skrivbord relativt städat... under dagen blir det värre.

468332-17

9.00 Byter arbetsuppgifter för en stund. Avstämningar på värsta stället i företaget. Men jag klurar ut det till slut. Bara några få frågetecken som jag inte lyckas reda ut, men dem får Chefen ta med kunden på mötet i morgon.

468332-18

10.00 tar en liten fika paus och diskuterar semestern.


468332-19

11.00 Tittar ut genom fönstret. Härlig vy va?

468332-20

12.00 Är lunchen slut. Fuskade och tog bilden en halv timme tidigare.

468332-26

13.00 Tröstäter av det överblivna lördagsgodiset i min handväska. Inte så bra kanske men det var inte många bitar i påsen.

468332-21

14.00 Känner mig lite mosig efter samtal med chefen om min arbetssituation. En lååångt telefonsamtal blev det 40 minuter.

468332-22

15.00 ÄNTLIGEN! Nu får jag åka hem och laddar min senaste favorit skiva. Rykande färsk. Tack Pappa och Maggan för hjälpen.

468332-27
16.00 Middag a la familia O. Snabbt ska det gå idag och ja det är ju föda ändå. Eller?
468332-23

17.00 J är klar hos frissan. Han är super stolt över sin "vulkan" frisyr och den super coola gröna färgen. Vad han har i ansiktet? Han har lekt tvilling clown med en kompis idag. Då ser man ut så där. Han har i nacken, på andra kinden och händerna fulla med.
468332-24

18.00 Pyssel dags. Marcus behöver hjälp med att limma och klippa hus. Passar på att ta en kopp kaffe med.

468332-28
19.00 Dagens sista bild får bli av datorskärmen. Ikväll händer inte mycket mer. En dusch och sedan i säng för att kolla på Anna Pihl en halvtimme och sedan zappa mellan Anna och Kungamordet en halvtimme för att avsluta med en hel halvtimme på Kungamordet. Den är såååå spännande.

Så laddar jag inför finalen

Mycket skrivande om Melodifestivalen blir det nu. Men det är ju ett stort intresse för mig. Och så här dagen efter andra chansen så har jag fyra favoriter. Tycker mycket bra om några fler, men alla kan ju inte vara mina favoriter. Det är roligt att se att det trots allt ser ut att bli en bra final. Jag var ju mycket skeptisk till hela festivalen för ett par veckor sedan. Men det har artat sig. Efter att ha lyssnat lite på skivan ikväll så tycker jag så här:

 

Sanna Nielsen, Foto:SVT468332-12

Sanna Nielsen - Empty room

En helt underbar låt. Vilken röst, vilken kännsla.


Rongedal, Foto:SVT468332-12

Rongedal - Just a minute

Gillar den tokmycket. Fartig lite Mika eller BeeGees över den. En låt jag blir glad av.


Amy Diamond

Amy Dimond - Thank You

Inte helt fel. Men inte helt rätt heller.


Christer Sjögren

Christer Sjögren - I love Europe

Nej nej nej och nej igen! Fy vilken hemsk låt och fruktansvärt framträdanden med. Han får bara inte gå vidare. Är rädd att han kan gå långt. Kom på Jeppe med att digga till den här låten idag... hemska tanke.


Frida, Foto:SVT

Frida feat. Headline - Upp o hoppa

Årets sommarplåga säkerligen. Gillar inte den här heller. Det är absolut inget att skicka vidare.


BWO, Foto:SVT
BWO - Lay your love on me

En hyffsad låt. Har gillat dem massor när de ställt upp förut. Den här låten är inte alls lika bra som de tidigare. Men dem här tror jag skulle kunna gå långt i Eurovision turneringen.

Linda Bengtzing, Foto:SVT

Linda Bengtzing - Hur svårt kan de va?

En kommande favorit på Singstar känner jag. En glad låt med fart i. Men... är det något att skicka vidare?? Känner mig mycket tveksam där.


Charlotte Perrelli, Foto:SVT468332-12
Charlotte Pirelli - Hero

En härlig disco låt. Med proffsigt framträdande. Den här är en av mina favoriter.

  

Sibel, Foto:SVT
Sibel - That is were I´ll go

Tjejen har en fin röst men låten är lite för platt. Sannas ballad är 100 gånger bättre.


Nordman, Foto:SVT468332-12
Nordman - I lågornas sken

Är glad att dem gick vidare. Ville verkligen se dem i Globen. En sång med en berättelse. En låt som fastnar.

  


Så är det bara finalen kvar

I går kollade vi på festivalen hos en väninna som fyllde år. Jag var väl den som gillade det mest. Satt och röstade för fullt. På Nordman och se... det lönade sig! Jag får se dem i Globen. Lite synd tycker jag det är att inte Pudlarna gick vidare, men jag har full förståelse för det, för låten är inte så där jätte bra.

Idag har min kära far varit ute och farit i Sverige och han stannade till på en Statoil-mack för min skull. Melodifestivalsskivan släpps där idag och i övriga butiker först på fredag. Så nu sitter jag här och lyssnar för fullt. Laddar mobilen med härlig musik.


Halsbands skapande ikväll

En väninna fyller år på lördag. Och jag hade ju tänkt göra ett halsband till henne. Men det jag hade hemma tog slut. Så det vara bara till att börja nät-shoppa igår kväll. Hittade till www.myllra.se och de skrev att de levererade dagen där på. Så jag hoppades att det var sannt och gjorde en beställning. Och jo då, idag låg pärlorna i lådan när jag kom hem. Har nu suttit i en timme och pysslat och det är klart.

suss2

suss

Känner mig nöjd med resultatet. Men nu är ju frågan hur knyter man till det? Jag vet bara två sätt.. men det borde ju finnas fler..

Har tur och det finns pärlor över... det räcker till ett till mig med.

Min favorit mugg

Jag är en sådan människa som älskar temuggar. Har lite för många enligt den äldsta i hushållet. Går jag in i en butik som har te muggar bara MÅSTE jag testa muggen, hur den ligger i handen. Den optimala tekoppen är har ett stort öra lagomt stort så tre fingrar kommer in i örat, och kupningen måste vara perfekt. Har muggen allt detta så har jag svårt att låta bli att köpa en.

Min man tycker det är lite kul att se mig testa muggarna och han har lärt sig vad jag vill ha.

På alla hjärtans dag fick jag en present. Bara det att han kom ihåg den dagen gjorde mig glad. Och när jag öppnade paketet så fanns där en temugg. Tittade liiite skeptiskt på den. Den hade ju inget öra och var lite oval om man såg på den ovanifrån. Han sa att den kommer att vara perfekt. Jag vet det. Du kommer att gilla den, jag har testat.

och jo... den var perfekt. Så nu vill jag ha fler. Muggen kommer från More of Scandinavia och Marcus Samuelsson. Så här ser den ut, fast min är grön.



Bilden är lånad från deras hemsida http://www.moreof.se/

Grattis syrran!

Imorgon fyller min syster år. En av mina systrar. Jag har ju en sådan tur att jag har tre systrar och två brorsor. Så nu fyller näst minsta syskonet år. Knåpade ihop ett halsband till henne i present och så ska hon få ett kort med... Och kortet ser ni här.

Elins grattiskort

Härligt väder - lite som vår

Idag sken solen och från mitt fönster på jobbet såg jag hur det droppade från taket. Vårkännslorna sprudlade i kroppen. Kännslorna från när jag träffade Ö kom tillbaka. För det var den här årstiden som vi träffades för första gången, för 14 år sedan. Herregud vad tiden går.

Mitt i vårkännslorna så kännde jag att det skulle vara otroligt härligt att sitta mot husväggen och äta någon av GB´s nya glassar. Och tänk just idag lanseras dem. Den här skulle ha passat bra

Cornetto Frutti Disc

Cornetto Frutti Disc

NYHET! En helt ny smak- och ätupplevelse från Cornetto inspirerad av receptet på cheesecake!

Men när jag sedan kom ut efter 8 timmar inomhus så kännde jag att en glass ute inte hade passat. Det var ju kallt ändå.


Klädsugen

Det var ett tag sedan jag köpte kläder sedan sist. Säkert....två månader så där. Evinnerligt lång tid eller hur?!

Så idag fick jag hem ett paket från Bon'a parte och ett från hm. HM paketet var bra, en blus och en tröja behåller jag. En blus får gå tillbaka - hur kan det variera så i storlek. Den blusen jag vill behålla är strl 48 och sitter bra. Men den som ska tillbaka är också i 48 och den satt som korvskinn. Ändå var det BiB på alla kläder.

Från Bon'a parte kom två av tre saker. Tänkte ha det när jag ska på melodifestivalen. Men... det som saknas är klänningen och den kommer vecka 12. Alltså veckan efter melodifestivalen. Så irriterande. Men koftan och blusen satt bra så det är bara att hoppas på att klänningen är bra den med. Visar bild här nedan på det jag vill ha.


Björn Gustavsson

Jag har inte gillat allt han gjort i Melodifestivalen. Men igår skrattade jag så tårarna sprutade. Det var hur kul som hellst. Och för er som missade eller för er som vill se det igen så har ni det här:


HÄRLIGT!!!

En final omgång som jag är nöjd med. Så härligt att Charlotte och Linda gick vidare. Gillar låtarna.



Så är det då dags för andra chansen på lördag. Och nu gäller det att rösta taktiskt. Här nedan ser ni upplägget för andra chansen. Det ser inte ut som de visade på tvn - tyvärr, eller så minns jag helt fel.Nästa vecka: så här ser upplägget ut för Andra Chansen i Kiruna.

I alla fall så vill jag ha E-type & Poodels till Globen. Vill så gärna se dem live. Tror att dem har stor chans att gå vidare - Sibel känns inte så stark. För att vara riktigt säker på att få vidare E-type vill jag då ha Caracola i nästa möte.

Så är det då nästa omgång. Den jag gillar bäst där är Therese, tyvärr tror jag att hon inte har så stor chans mot Androla. Men om man då röstar som en tok på Nordman och får dem vidare mot Androla, så kanske Therese kan gå vidare, om inte annat så har jag inget emot Nordman heller. Androlas låt tycker jag inte alls var bra. Hade hoppats bra mycket mer på den kombinationen.


Min favorit krydda

KRYDDKVARN Roasted garlic & pepper
Den här kryddan älskar jag. Den går att anända till allt. Mal lite över kycklingfilen och voila så blev det lite roligare. Den är perfekt i tzatzikin då vitlöken inte är så kul hemma. Eller lite i marianaden till fläskfilén. Testa!

RSS 2.0