Pysslade i lördags

Lördagen var fullspäckad av aktiviteter. Först var det en familjedag på makens jobb, vi spenderade många timmar där och hade det trevligt. Sedan åkte vi hem och fixade för lite firande på kvällen. Men innan dess hann jag med att göra ett halsband och ett armband också. Jag hade visserligen under förmiddagen lagt alla pärlor tillrätta och det är ju det som tar tid, nu var det ju bara att trä upp pärlorna. Det är gjort efter bilderna som var i min blogg tidigare under månaden, så här blev det resultatet.

468332-103

468332-102

Är mycket nöjd med hur det blev. Så nu återstår att göra två armband till på beställning. Hoppas kunna göra det någon kväll i veckan - så nu vet du det - du som beställde :) Det är på gång.

Ja vad ska man säga??

Så trist att det gick som det gick för Sverige. Jag trodde verkligen att det skulle gå bra. Bland de tio första i alla fall. Rysslands låt är bra... men jag ställer mig undrande till varför man inte sattsade mer pengar på att lära killen engelska när de har pyttsat in så mycket pengar för övrigt i låten. Hans engelska är verkligen inte bra och det stör i alla fall mig.

Vi hade i alla fall en trevlig kväll här hemma. De närmaste vännerna kom med sina familjer, barnen höll sig för sig och vi för oss. Skönt att få titta i lugn och ro. Nu idag förstår jag vad de måste ha pysslat med.... någon sorts matkrig med godis, chips och festis. Kladdiga godisar under möbler, chips smulor över allt och ett golv som var otroligt kladdigt och stänk av festis på väggarna.. så idag har jag städat. Men... det fick det vara värt. De hade kul och vi med. Mina killar tror jag dock inte på för fem öre... de såg inte vad som hände för de tittade bara på tv och inget annat... den historien köper jag inte.

Så nu hoppas jag att Jonas och Örjan håller det de sa om att åka till Ryssland och stå på Röda torget och kolla på Eurovision nästa år. Skulle vara jätte kul!

Charlotte gick ju vidare!!!!

Det var väl för väl. Men jag hade ju förväntat mig det också. Men när det var fyra låtar kvar, börjar jag att nicka till i soffan. Örjan fick peta på mig titt som tätt för att jag skulle se. Gick och tittade i sängen och det var inte alls något bra drag... missade de två sista låtarna helt.




Följande gick till final och som jag tippade rätt på:
Ukraina - Trist att hon hade upplägg som Perelli, hennes sång var inte lika bra
Kroatien - Inte alls något bra, men... som jag trodde den gick vidare. Klart att balkan vill ha trumpeter och trams med.

Island  - YES!!! Framträdandet var bättre än det vi sett inför tävlingen.
Sverige - Som sagt, super kul!

Lettland - Nu blir sönerna glada! En låt de gillar är med också.

Turkiet - Gillar den här men... den kommer inte att gå långt i finalen.

Portugal - Den låt som är mest som förra årets vinnare. Klart att en sådan ska med i finalen.

De här gick ockå vidare, men dem trodde jag inte på
Albanien - Den är ju inte så pjåkig och det såg lite tufft ut på scenen, med alla hjärtan.
Danmark - Det här trodde jag inte, men den är hyffsat bra. Men att Luuk jämför honom med Zelmerlöv var ju inte riktigt rätt tycker jag.
Georgien - Tatu-stuk på låten, hon är blind och sjunger om fred, tja kanske kan gå bra?

Och så var det de här jag trodde skulle gå vidare
Schweiz - Gillar verkligen låten. Synd att den inte gick vidare.
Tjeckien - Framträdandet var långt ifrån bra. Tjejer som hoppar i silvriga kläder och en stor DJ bakom. Sjunga kunde hon inte live. Låter bättre på radio och kommer säkert i en mixad version under sommren.
Fyr Makedonien - Har gillat dem inför. Men... här vet jag inte hur det blev på scenen. Jag somnade.

Nu ser jag fram emot lördagen och finalen. Ska bli kul att se och trevligt att det kommer folk hit med. Det blir lite födelsedagsfirande med vännerna och sedan ESC för de som vill. Men det blir inte som schlager festen i vintras. En betydligt lägre nivå på förberedelser blir det nu.


Det ser ju bra ut

Jag fick ju liiite rätt ändå. Dessa gick till final.



Och det är då följande länder som jag prickade in:
Bosnien-Hercegovina - Jätte kul, den är bra om man inte tittar.
Norge - YES! sjunger med.
Israel - Helt underbar låt. Vilken röst. Älskar när de inte alla sjunger på engelska.
Armenien - Quele quele!!!! Sjunger igen och dansar runt!
Azerbajdzjan - Ingen jag gillar så där mycket, men jag trodde rätt
Grekland - Inte så bra som andra år men fartig, det vill jag ha i år.

Och dessa som jag missade:
Finland - Hårdrock i år igen, ok för changern, men hårdrock på finska går inte hem hos mig.
Ryssland - Gillade honom förra gången men trodde att det inte skulle gå i år igen. Synd på engelskan.
Andorra - Trist dagispopp
Rumänien - Tråååkig balad, men det är ju inte så många i år så då röstar balad älskarna på dem.

Är sååå glad att inte skräplåtarna gick vidare, det känns lovande. De som gick vidare kan ju klassas som musik. Nu får vi se hur det går på torsdag.

Måste sluta leta pärlor

Jag blir så sugen på att göra allt jag ser. Men jag kan ju inte bara köpa pärlor och göra allt, Örjan kommer att bli smått galen på mig då. Idag hittade jag på underbara vaxade glaspärlor i nuggetsformat. Stora bumlingar. Färglada är de med. Vad sägs om detta?



Fast här är har de gjort med mindre modell än de jag sett.

Skulle kunna tänka mig ett sådant här armband med..


Om delfinal två tror jag så här

Min uppradning är inte på något sätt rangordnad. Det är ju bara frågan om vilka som går vidare. Något resultat kommer inte vad jag förstått det att redovisas.

Island
Sverige
Turkiet
Schweiz
Tjeckien
Lettland
Fyr Makedonien
Portugal
Kroatien
Ukraina

Nu är det på pränt. Ska bli intressant att se hur det blir sedan.

Nu är det så äntligen dags igen!

Ikväll blir det delfinal i Eurovision song contest. Jag tror att följande bidrag går vidare till lördagen:

Israel
Azerbajdzjan
Slovenien
Norge
Irland
Bosnien-Hercegovina
Armenien
Grekland
Holand
Belgien eller Moldavien

Men vi får se, det är svårt att tippa här. Hoppas jag kan hålla mig vaken hela tiden bara. Jag är super trött idag.

Letera inspiration

är nu super sugen på att göra något roligt halsband. Har ju syrrans bröllop att skylla på för att göra ett till mig själv igen. Det finns ju så mycket man kan göra. En design jag föll för är denna

image101

Men hur sjutton gör jag för att få till detta?? Finns ju ingen beskrivning. Får undersöka detta närmare.

Fick super ångest idag...

det var inte kul. Jag som trodde att min djur-fobi var rätt ok. Men så var det inte.

På fikat på jobbet idag så pratades det om djur och råttor/möss framför allt. De var mycket detaljrika i sitt beskrivande och jag kännde att det var jobbigt. Men trodde att det skulle vara bra sedan. Men när jag åkte hem från jobbet kännde jag ångesten fortfarande och jag grinade på hemvägen i bilen. Grinade kanske mest för att fobin har satt klorna i mig igen. Att jag har låtit den komma in på mig igen. Det är pest och pina just nu. Jag har aldrig reagerat så pass på att höra om djur.

Åååå nu känner jag att det blir jobbigt igen... andas...in...ut.... lugn och fin.

Nu laddar jag för Melodifestivalen nästa vecka

det är ju inte längre en dag, en kväll, ett par timmar. Det är ju tre kvällar på en vecka. För mycket tycker vissa, men ni som känner mig.. vet att det passar mig som handen i handsken.

Jag lyssnar in mig på låtarna nu och jag gillar många låtar. Mycket är inte alls bra men många är riktigt bra och många växer. Den som växt mest för mig är nog Bosniens bidrag. Den var vedervärdig först tyckte jag. Men nu... gillar jag den. Är du lite känslig för synintryck så ska du inte titta på nedanstående video, utan lyssna bara.



Hoppas kunna återkomma med någon lista snart... men en sådan tar tid.. och jag har inte all tid i världen just nu. Lite för många strängar på lyran.

Six pack holiday



Igår bar det av till Eckerölinjen. Bandet Six pack holiday skulle spela. De kommer från orten och den musik de spelar är deras egen, inga covers. Du kan höra en låt på deras sida http://www.6ph.se/index.html den handlar om Björnes familj och uppväxt i Herräng.

Vi hade en kul dag till sjöss, och sedan gick jag hem till en kompis och fortsatte ett par timmar till. Kom hem vid 22 och somnade som en stock, orkade inte mer och var klok nog att gå hem.

RSS 2.0