Om ni undrar

varför jag inte skrivit eller lagt upp bilder nu på ett tag så är det för att det inte går.

Känns inte kul att bara skriva text.

Väntar och hoppas att det snart ska fungera igen.

Det är lite mycket nu

har fullt upp på jobbet och är slut när jag kommer hem. Men det är kul också och super intressant. Bara längtar tills jag är mer varm i kläderna och klarar mig mer självständigt.

Så därför är det inte så uppdaterat här just nu. Orkar inte riktigt som tidigare.

Men jag har hunnit shoppa lite. Skulle köpa en bra penna hos bokhandlaren, behövde den specialare då händerna värker efter fyra timmars protkollskrivande. Då stod boken där. Leilas senaste kokbok. Den lockade på mig och jag slog till. Den är helt underbar! Bara vill baka allt. Men inser att det inte går. Det jobbiga är att begränsa sig. Men om jag orkar och finner tiden så gissar jag att det blir mycket nyheter på mitt födelsedags fika.


Besviken över årets "Inför ESC"

Fick höra att mitt älskade program "Inför ESC" är ändrat för i år. Tidigare har det varit ett så kallat nordiskråd som tycker till om alla bidrag i tävlingen. Det jag gillat är att många där är så kunniga, har statistik i huvdet och känns så trovärdiga.

SVT skriver så här på sin sida:


Under fyra söndagskvällar tar en panel ledd av Christer Björkman temperaturen på bidragen i Eurovision Song Contest som avgörs i Belgrad i maj. 


Panelmedlemmarna, som kan förväntas bjuda på såväl bitska som hyllande kommentarer om bidragen, är sångerskorna Shirley Clamp och Lena Philipsson, komikern tillika musikern Thomas Järvheden, programledaren och komikern Babben Larsson samt den finske programledaren och festivalfantasten Thomas Lundin.




Nä jag gillar det inte! Visst Järvheden och Babben är ju kul, framför allt den första. Shirley och Lena är ju bra sångerskor och har varit med i tävligen men det kommer ju bara att bli skoj av det. Vill ha min kära finska kille där som bara är såååå duktig, och han islänningen (kommer inte ihåg vad de heter). Kan man protestera och få dem att ändra sig?

Lite vårstädning i trädgården.

I helgen har vi hållt oss fullt sysselsatta. Lördagen ängnades åt att kratta björkris, skura altan och rensa rabatter. Söndagen var rätt lugn. Städe inne på förmiddagen och efter lunch åkte vi till en handelsträdgård och beställde bärbuskar och köpte lite uteväxter till krukor.

De hade en sådan fin grupp där i korg som jag ville köpa men 290 kr var jag för snål för. Så jag kollade runt lite där och hittade snart en fin korg att göra min grupp i. Den kostade 20 kr och sedan blommor för ca en hundra lapp. Så här fint blev det:



468332-87

Fredagens protokollskrivande och lördagens städande i trädgården har gjort att jag fått en inflamation i högerhande igen. Så idag är det inflamationshämmande salva som gäller samt lindad hand och stödskena på. Känns inte alls kul. Har försökt tagit det lungt med handen men det är svårt. Skulle vilja pyssla lite nu med men jag bör väl inte. Behöver handen på jobbet imorgon och resten av veckan.


Underbart fina blommor har jag fått.

Igår fick jag ett blommbud hem. En härlig gulbukett fick jag av min kära före detta kollega och en underbar vän. Hon ville önska mig lycka till på nya jobbet.

Bukett (3155)

Du vet väl hur underbart omtänksam och härlig du är va M? Det värmde otroligt mycket!

Pysseltagen igen.

För att tacka en arbetskompis för allt hon gett mig och förklara vad hon betyder för mig gjorde jag i helgen ett kort till henne. Svart och vitt är hennes favorit färger och jag tog fasta på det även om det nu då inte är riktigt vitt, men benvitt ändå. Hon fick kortet idag och nu kan jag visa er hur det såg ut.

468332-81
468332-83468332-82

Så har ju även skickat ett kort till Elyzabel. Det borde ha kommit fram nu så jag kan visa även det. Hon skrev i förra veckan om hur avundsjuk hon var på att maken verkade ha fått ett ritkigt brev. Jag erbjöd mig då att skriva ett till henne med.  Men det blev ett kort istället, jag var ju så pysselsugen och fick sitta ifred.

468332-84
468332-86468332-85

Kära fotkunniga-syster... varför blir det svart i hörnorna??? Det syns inte när jag kollar i displayen innan jag trycker av med kameran. Har tryckt på knappen med en blomma på för att kunna fota nära... utan den kommer jag inte nära men får svart i hörnen.... *suckar*

Just nu lyssnar jag hellst på Duffy

Det är en härligt skiva. Härligt gung, härlig röst, härlig rätt igenom.

Här kan du höra en av mina favoriter Distant dreamer:


Rekomenderar hela skivan.

All världens svordomar!!!!!!

Så fick jag för mig att baka. Fick tips på en enkel och super mega god kaka på aff. Sååå jag börjar baka. Hade fått för mig att det skulle vara kakao i men inget sådant i receptet så jag hällde i lite på måfå själv.

Gräddar kakan undertiden som jag gör glasyren. När så glasyren ska på kakan, så sjunker den. TJOFF! så låg det där i en grop i kakan. SKIIIIIT! Det blir inget mer bak idag.. vad sjuttsingen gick fel???

468332-80

Ett foto i timmen fredagen den 11 april

En vanlig arbetsdag var det när det var dags för EFIT igen. Alla kort är inte taget exakt en gång i timmen. Det släpade efter lite ibland.

6

Klockan är 6 och jag kommer till busshållsplatsen. Klockan ringde som vanligt kl 5.10. Hemma har barnen precis kommit upp.

468332-78

Klockan 7 gick jag ut för att fota den jätte stora vedhögen som grannen till jobbet ständigt jobbar med. Om jag inte räknar fel så är det någonstans mellan 30-40 pallar med ved - alla rymdes inte på bild.

8

Klockan 8 bilden får bli av husvagnen bakom huset. Där mellan vägg och skog bor faktiskt en människa. Inte fast jämt men när han jobbar i veckorna bor han där.

9

Klockan är 9 och jag är kaffetörstig

10

Klockan 10 fotar en kollega mig när jag skriver lite.

11

Klockan 11 gör jag ytterligare ett försök att stämma av Gruvön. Januari och februari har nu gått ihop sig, men mars... suckar...

12

Klockan 12 vill chefen ha en pärm och jag plockar fram den


13

Klockan är lite över ett... värst vad dagen segar sig idag.

14

En kaffe tår klockan 14 piggar upp.

15

Klockan 15 går jag hem och hittar Tussilago.

16

Klockan fyra har jag hämtat hem killarna och Jeppe vill bli fotad med en grimars.

17

Klockan 17 har killarna fått middag, pannkaka och ätit lite glass. Sedan har dem lite mysigt i vår säng. De tittar på tjock-filmen (VHS) Atlantis.

18

När klockan är sex har jag förberätt middagen till Örjan och mig själv. Marinerad fläskfilé, tomatsallad, tzatziki och klyftpotatis.

19
Klockan sju håller Örjan på att lägge Jeppe och jag dukar fram middagen.

20

Klockan åtta har Marcus precis krypit i säng och vi bänkar oss framför Så ska det låta. Örjan vill ha varm konjak och värmer den över kaffet.

21

Klockan nio börjar Vart fan är mitt band, vi tittar vidare. Klockan tio kryper vi i säng.


Jag gillar ju Crocs

och jag har ju tre par vanliga Crocs. Ett par inne hemma, ett par att ha ute, ett par att ha på jobbet och ett par Mary Jane - de där ballerina aktiga crocsen.

Såg idag en annons för nya crocs i en utländsk tidning. Såg först inte att det var Crocs. Men nog för att jag gillar märket och tycker skorna är super sköna - även om dem inte är snygga, så kommer jag inte att köpa dessa skor.

image63

Kreativa söndagen

Började dagen med en storstädning. Damma, skura, plocka och dona i hela huset. Så underbart skönt när allt var klart. Så efter all denna nytta kunde jag med gott samvete kunna sätta mig och pyssla resten av dagen. Första timmen blev mycket innefektiv, då ville ju killarna vara med också. Men sedan flöt det på bättre då de ledsnat på att pyssla. Själv höll jag på ända till kl 20, jag ledsnade inte lika fort själv. Men jo jag lagade ju lite middag och åt den däremellan med. Här ser ni resultaten.

Först ett litet minialbum som gör mig glad.
468332-52468332-54
468332-56468332-57468332-55
468332-58468332-51

Sedan piffade jag till en liten anteckningsbok (första) och en i A4-format.

468332-50468332-49

En plastmapp att ha papper i behövde också pimpas lite.
468332-59

Och slutligen min almenacka. Den såg ju nu så trist ut bredvid allt det andra.

468332-60
468332-61

Så det har jag pysslat med i helgen.

Man ska shoppa på hemma plan.

Förra helgen åkte jag ju till Stockholm för att shoppa. Jag ville ha ett par skor och en väska. Har glömt hur många affärer jag var in i och hur många skor jag provade, men många var det, och ingen såg ut så som jag ville och ingen satt riktigt skönt. Väskor fanns ju också men, ingen som passade min axel eller smak. Det borde ju finnas massor med ett sådant utbud men icke. Så idag åkte jag ner till centrum för att köpa gympaskor till Marcus. Och se. Där fanns flera par som jag ville ha och som passade. Valde tillslut ett par på rea för 299 kr och när jag nu gjort ett sådant klipp på skorna tyckte jag att jag kunde få en väska med. För den stod ju där och lyste så fint på hyllan. Liksom kom och köp mig NU! Kunde inte motstå.

image48

Har tittat på för mycket tv i veckan

Har legat sjuk hela veckan. Flunsan igen. Den här gången var det rejält tufft med 40 graders feber i ett par dagar. Nu är jag på benen igen men seg som attans.

Men när jag nu legat sjuk och haft tråkigt och då jag orkat kolla på tv har det blivit de mest konstiga saker. Hamnade framför Gokväll igår, ja du hör, Gokväll. Men jag orkade inte byta kanal. Och då hade dem ett gör om mig reportage och visade massor av fina kläder, väskor mm. Och jag såg en sådan snygg väska som jag ville ha.

468332-46

Men..... 700 kr? Njaaaa.... vet inte om det passar mig just nu.


RSS 2.0