Äntligen kan jag "läsa" igen

Jag har länge saknat att läsa böcker. Tiden har liksom aldrig infunnit sig, det är ju alltid så mycket annat som ska göras. Men så såg jag i bokhyllan på jobbet, den där pocket böcker byts ut mellan oss som jobbar där, ett exemplar av Camilla Läckbergs bok Sjöjungfrun på CD. Den lånade jag hem och lade ner i mobilen. Och i nu två veckor har jag lyssnat på den till och från jobbet. En perfekt uppstart på dagen och en bra avkoppling efter jobbet.

Sjöjungfrun var lika bra som de andra böckerna, och Katarina Everlöfs röst var behaglig att lyssna på. Vissa dagar ville jag inte stänga av när jag kom hem från jobbet.

Camilla Läckberg - Sjöjungfrun (Ljudbok, NY & INPLASTAD)

Nu väntar Stieg Larssons sista bok Luftslottet som sprängdes. Den har jag velat läsa länge och tegelstenen ligger i min hylla, men den är för tung att ens bära ner från hyllan och passar därför inte för att läsa i sängen. Näsan blir så blå när jag somnar då.

Skam den som ger sig...

nu fick jag till det och har fixat två kort!!!! TJOHO!!!!



Visst var de fina! Så synd bara att jag inte flyttade på denna grupp så jag slapp stammen precis bakom. Alla andra flyttade jag runt lite då och då men inte här... Men de fastanade i alla fall.


Vilken härlig dag!

Igår var en helt underbar dag. Min syster gifte sig, det var helt super härligt att vara med där. Vädret var underbart (om än liiite varmt - men man får väl inte klaga). De var så fina och det var ingen idé att stoppa tårarna i kyrkan.

Jag hade i uppdrag att fota alla gäster efter en lista jag fick. Det var lite olika konstellationer som skulle fås ihop. Aldrig att jag har fotat så mycket. Det var kul, men lite stressigt.

Maten var ljuvlig och talen lagom många och långa. Jag höll mitt livs första tal och det på engelska också. Det gick bra även om jag började grina igen. Men jag var nöjd.

Nu hade jag tänkt redigera mina bilder, men datorn är inte riktigt med mig. Photoshop fugnerar en halvtimme och sedan hänger sig allt. Mycket irriterande. De där 30 minutrarna tar det för att starta och rensa bort de helt dåliga bilderna på, och sedan går det inte mer alltså. *Suck* Vi måste nog på allvar installera det där nya minnet vi har köpt. Så... inga bilder här än på ett tag.

Riktigt riktigt usla filmer

Igår var det inget att se på TV på kvällen, så vi hyrde film. Det är ju alltid lite av en chansning, hänger inte riktigt med på vad som ges ut och vad det är för något. Så igår blev det Charlie Willsons War. Den fick jag för mig skulle varar bra. Såg den när de recenserade den i någon TV soffa. Så den fick det bli. Men guuuud vad trist. En massa prat hit och dit och inget hände. Vi pratade mest hela tiden istället och försökte hänga med men efter en timme fick vi nog. Vi stängde av filmen. Det är inte ofta det händer.


Då var klockan ungefär 22. Och TV skulle visa Vuxna människor. Ja men den kan vi ju titta på, den är säkert bra. Om inte annat bättre än hyrfilmen. Men icke. Den var lika dålig den. Men det var en trevlig kväll i alla fall, mycket prat och vin istället. :)

Vill fota mer

men det är svårt att få till det. När jag har tid att fota så blir det lite sent på kvällen, Örjan tränar och killarna sover. Så ikväll i ett försök att lära mig lite mer om kameran, hur den fugnerar så har jag fått fota i trädgården. Grannarna undrar väl varför jag går där och fotar, det är inte första kvällen.



Så ett litet resultat finns här, i brist på annat. På lördag måste jag bara öva, får hoppas att pappa är hemma så jag kan få lite annat att fota. Längtar tills Johanna och jag får till det och får en fotardag tillsammans. Men tills dess får trädgården fungera som övnings objekt.

159 dagar kvar till jul

Sådär ja.. nu har ni det bekräftat. Jag är jultokig. Satt och slösurfade lite, lite som att fönstershoppa fast på nätet så såg jag att en butik redan hade en jul kategori!!! Yippeeee!!! Börjar bli dags att tänka lite va ;)

Jeppe ville ha lite sånger idag innan han gick i säng också och då valde han tre julsånger... det är min grabb det :)
Adventsstjärna 9-uddig röd

Inget är som väntans tider.

Fick mail i fredags. Mitt nya objektiv är på väg!!! Tjo ho!!! Tamron SP AF 28-75/2,8 XR Di - det du! ;)
Ska verkligen bli kul att fota med det - har hört så gott om det från Johanna. Så imorgon kväll blir det nog ut och fota och testa. Måste ju vänja mig inför bröllopet.


Objektiv normalzoom Tamron SP AF 28-75/2,8 XR Di till Nikon AF

Så har jag gått och blivit foto-tok, se upp alla nära och kära, nästa gång kommer jag med kameran i högsta hugg.

I helgen har jag suttit inne

jag har haft lite att pyssla med. Ville få ordning på min klänning till syrrans bröllop om ett par veckor. Herregud - det är snart dags! Och så ville ju även jag ha ett nytt halsband på mig då. Så det behvöde ju också ordnas. Så solen har jag bara sett genom fönstret. Men men... det har varit en rogivande helg i alla fall.

Det här halsbandet ska jag ha på bröllopet. Om jag inte hinner ändra mig.


Och det här armbandet till.


Här kommer så lite annat som jag gjort tidigare men inte fotat. För att kombinera detta fotande med mitt nya intresse foto så fotades detta i RAW format. Bara för att få testa att det verkligen fungerar på min dator och med mitt redigeringsprogram. Vilket det nu gjorde, jätte kul! Örjan fick vara med när jag fotade också.. han fick hålla upp papper för att försöka minska skuggorna... gick inte så bra - eller de minskades men de är fortfarande skarpa. Men tja... vi lär oss.





Det här halsbandet gillar jag verkligen. Köpte pärlorna på EDBLAD & Co i Grisslehamn. De gör super fina smycken som jag är för snål för att köpa, men pärlorna fanns där och jag gjorde mig ett eget med inspiration från dem, känner mig mycket nöjd och använder det ofta.


Så ett armband till det med.

Lite armband och örhängen

För en tid sedan gjorde jag min första beställning på smycken. Det var roligt. Men jag har inte kunnat lägga upp bilderna här förens nu. De var en present och det är ju inte lätt att veta vem som tittar här. Men här kommer de i alla fall. Jag älskar verkligen de här pärlorna, deras former och färger är underbara. Jag har hittat dem på www.pagoni.se för ni som undrar.


Fördriver semestern lite

med att svara på en mängd frågor jag hittade hos Maria, som hittat den hosUllet som hittat den hos... ja kjedjan kan bli lång. Idag har jag lite små trist. Trist väder, huset städat, Jeppe sjuk... så jag piggar upp mig med detta.

Lovar du att vara ärlig? Jupp

Låt just nu:
Den som ettast sig fast är Fågeln Roger, den går varm här hemma. Här kan du höra den... delar gärna med mig men på egen risk http://www.youtube.com/watch?v=QrqZ-L7fHe8

Om du röker: Säger nej här, aldrig prövat.

Beroende av: Kaffe och tid för mig själv.

Favoritkaraktär(er) i bok:
Pettson & Findus. Märks det att jag har barn?

Vem behöver du mest just nu:
Oj.. svår fråga. Någon som kan göra om mitt hem??

Vad tror folk om dig:
Pyssletokig?

Stämmer det: Tjaaa.. liiite :)

Vad säger du för att imponera på någon: Men vilka frågor... varför började jag med detta???

Hur imponerar man på dig:
Genom att kunna saker, veta saker. Strunt samma vad, alltid intressant att höra.

Brukar du skratta för dig själv? Oja... det händer men det är roligar tillsammans med någon.

Vad står det i ditt senast inkomna sms: Elin som frågad om hon kunde komma och fira Marcus efter middagen. Upptäcktes när hon åkte härifrån.

Vilken är din favoritmålning?: Inte ofta jag tänker på sådant så det får väl bli något med Monet.. den där med näckrosorna??

Äger du några converse:
Nej, har alidrig haft sådana.

Festar du mycket:
Händer allt för sällan.

Är du allergisk i mot något: Pollen, pälsdjur, kiwi, skaldjur. Trist som attans.

Vad har du för mobil operatör: Telia.

Har du haft sex idag:
Sex koppar kaffe räknas det?

Nästa mål i ditt liv: Att få bli fast anställd på mitt nya roliga jobb.

Hur svarar du i mobilen: Camilla. Kort och gott. Varför knöla till det. Men på jobbet låter det annorlunda.

Vem ringde du senast: Oj...hm....Johanna tror jag.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Mycket om fotografering blev det - kul!

Antal sömntimmar inatt: 23.30 till 8.30 ca... orkar inte räkna. Det är ju semester.

Sov du ensam: Nej

Tycker du om din pappa: Ja absolut.

Brukar du komma i tid:
O ja!  Att komma i tid är viktigt för mig. Är där 15 minuter i förväg hellst så väntan blir lååång på de som kommer sent. ;)

När mår du bra:
När allt flyter på som det ska.

När blev du fotad senast: Förra veckan på Mallis.

Vanligaste färg på dina kläder: Oj det är nog mycket blandat vill jag intala mig men... det är nog rätt trist ändå.

Vad tycker du om fötter:
Hemskt.

Är du smart:
Jajamensan! På vissa saker i alla fall.

Är du aktiv i skolan: Inte så mycket längre då...

Vem/vilka saknar du just nu: Just nu är det bra som det är - lite ensam vid datorn.

Favorit dryck på morgonen: Te.

Rakar du benen: Det är ett måste.

När brukar du gå och lägga dig: När det är jobb vid 22

Är du blyg: Ja

Vill du hellre ha mail än brev: Visst är det trevligare men mail är lättare.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja självklart. Så föll jag ju för Örjan, även om han var mer trög.

Har du spytt offentligt: Ja på en camping. Tur att alla var på stranden då.

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Lära mig att leka med bilar?? Det kan jag inte.

Använder du stjärnor eller kajal:
Kajal ja... men stjärnor??? Vad är det?

Vem/vilka har betytt mest i ditt liv: Alla i min närhet har ju betytt olika mycket vid olika tillfällen. Kan inte peka ut någon speciell.

Är du nöjd med ditt liv: Ja, nu trivs jag bättre än någonsin.

Om inte, vad vill du ändra på: Men ja... lite kan man ju alltid ändra på.

Är du bortskämd: Nä det är jag inte. Blir storasystrar det???

Så där ja... vad är dina svar?

RSS 2.0